Smoothie med søtpotet

Smoothie kan gjøres mer næringsrik og mettende ved å tilsette grønnsaker. Søtpotet funker godt sammen med mye, for eksempel denne oppskriften! Den passer fra 6 mnd, eller når babyen begynner med fast føde. 

 Du trenger:

1/2 stor søtpotet

2 epler

50 g mais

3 tørkede aprikoser

100 g mango

2 ss kokosolje

Skrell søtpotet og eple, skjær i biter. Skyll mais, og ha søtpotet, mais, eple og aprikos i en kjele (eller damprist i kjele). Ha litt vann i, og kok/dampkok i ca. 15 minutter til søtpoteten er mør. 

Ha i mango og kokosolje, og mos med stavmikser eller blender. Bruk evt. noe av dampevannet til å få ønsket konsistens. Dette gir ca. 6 dl smoothie.   

Reklame

11 kommentarer om “Smoothie med søtpotet

  1. Nam! Denne skal jeg prøve på mini. Kan smooties fryses? Og evt tas opp og spises uten å varme den, bare la den ligge på kjøkkenbenken til den er romtemperatur?

    • Ingen fraråding på mais, og når man moser den med blender forhindrer man også at den kommer ut hel :-) men er såklart bare å droppe det eller erstatte med noe annet

    • Dette er jo ikke en middag :-) men en smoothie som er gjort mer næringsrik og mettende enn en vanlig fruktsmoothie, ved å tilsette søtpotet :-)

  2. Økotørket aprikos utsolgt hos leverandør :(. Noen tips til hva jeg kan erstatte det med? Jenta mi elsker denne smoothien!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s