Kjøttboller – fra 6 måneder

Kjøttboller kan brukes i mange ulike retter, blant annet pasta og tomatsaus, på pizza, i suppe, til potetstappe og brunsaus med mer. Det er super spise-selv-mat, helt fra ca. 6 månedersalderen når babyen klarer å sitte godt oppreist i ryggen i en barnestol/på fang, og selv plukker opp bollene.

Du kan lage opp mange kjøttboller, sette de utover på et stekebrett og fryse de rå. Når de er fryst, putter du de over i en frysepose – og vips så har du alltid middag klar i fryseren. Det går kjapt å tilberede bollene, enten i stekeovn eller på damprist i en kjele.

Du trenger:
400 g kjøttdeig
1 stort egg (evt to små)
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 liten løk, finhakket
1 raspet gulrot
1 ts sort pepper, evt cayennepepper
timian, persille, basilikum eller andre urter (jeg brukte tørket persille og oregano)
evt. en liten skvett vann/kraft/fløte til passe konsistens

Bland sammen alt for hånd eller i kjøkkenmaskin. Form små kjøttboller med to spiseskjeer (eller hendene). Her kan perfeksjonisten i deg komme fram, som du ser på mine bilder er ikke jeg så nøye ;-) Sett bollene på et bakepapirkledt stekebrett. Stek på 180 grader i ca 10-12 minutter. Steketid avhenger av størrelsen på kjøttbollene. Ta ut en bolle og skjær i den så ser du fort når den er ferdig.

IMG_8334   IMG_8335

IMG_8336   IMG_8338

IMG_8340   IMG_8341

Og ja! Jeg brukte litt gurkemeie denne gangen, det er derfor de ferdigstekte kjøttbollene kan se litt «gule» ut.

Variasjon:
– bruk det krydderet og de urtene du har i skapet/på benken
– riv squash, søtpotet eller andre grønnsaker i deigen
– damp på damprist i kasserolle
– stek lett i panne og kok videre i brun saus

Reklame

9 kommentarer om “Kjøttboller – fra 6 måneder

  1. Dette er de BESTE kjøttbollene jeg noensinne har smakt! Store og små elsker de! Takk for at du deler :-)

  2. Hei Oda! Tenkte å teste ut disse kjøttbollene snart, men ser du skriver at man kan fryse de rå på stekebrett. Er det noen ekstra fordel med å fryse de rå kontra ferdig stekt?

    • Nei, du kan gjøre begge deler. Men de kan bli litt mindre saftige når du fryser de ferdige enn når du tiner de fra tå tilstand og så steker/damper. Kan evt fryse de i en tomatsaus :-)

  3. Hei! Har akkurat laget disse kjøttbollene slik som i oppskrifta her, men synes de blir litt i tørreste laget. Hva gjør jeg feil? Spedde de ut med vann. På stekebrettet etter de er stekt ligger det igjen masse veske/brun ‘gele’ eller hva jeg skal kalle det..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s