Tomatsuppe – fra 6 måneder

Tomatsuppe er en sikker vinner blant barna. Noen syns kraftig tomatsmak kan bli litt mye, så her kommer en oppskrift på fyldig tomatsuppe med god og mild smak. Den passer for hele familien, helt fra 6 måneders alder. Oppskrifta holder til 2 voksne og 2-4 barn.

IMG_8342
Du trenger:
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
1 potet
2 pakker hakkede tomater (800 g)
4 ss meierismør
1 ts rørsukker (kan sløyfes)
5 dl væske *
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1/2 ts chilipulver (kan sløyfes)

* Jeg bruker 4 dl kyllingkraft og 1 dl kremfløte (10 mnd +). Fløten kan erstattes med kokosmelk, havremelk, vann eller kraft til de minste babyene.

Finkutt løk og hvitløk. Skrell og rasp gulrot og potet. Surr løk og hvitløk i smør til det blir blankt. Tilsett gulrot, potet og rørsukker (sukkeret bidrar til å dempe den syrlige tomatsmaken). Ha i tomater, kraft, urter og chili, kok opp og la det småkoke 8-10 minutter. Kjør med stavmikser for å få den glatt. Ha i fløte og gi det et oppkok.

Serveringsforslag: kokt egg, makaroni og kjøttboller.

Jeg liker fyldige og tykke supper, så om du ønsker en tynnere konsistens bruker du bare mer væske.

Noen som vil ha oppskrift på kjøttboller?
IMG_8341

Reklame

6 kommentarer om “Tomatsuppe – fra 6 måneder

 1. Må berre sei at eg elskar bloggen din! Jenta mi (10 mnd)har aldri likt babymat på glas, so eg prøver og feilar. So glad då eg fant bloggen din! Har laga fleire av matrettane dine, og det som verkeleg falt i smak var søtpotetlappane og bananlappane. Ho var heilt vill, og åt med begge hender og sa berre namnamnamnam:) fortel alle som har ungar om bloggen din! Fortset det gode arbeidet!

  • Tusen takk Guro, det var virkelig en herlig tilbakemelding! :-) gir motivasjon til å fortsette, selv om hverdagen er nokså travel og tiden ikke alltid strekker til :-)

 2. Hei Oda,

  Oppskriftene og veiledningen på bloggen din er SUPER! Matlagingen og mattilvenningen er blitt gøy takket vært gode oppskrifter ☺️
  Jeg lurte på bruken av hermetiske tomater og salt. Babyer skal jo ikke ha salt, men jeg ser at alle hakkete tomater inneholder 0,2 prosent salt (feks), er dette så små mengder at det går greit? Jeg ser at bruken av hakkete tomater går igjen i mange oppskrifter på babymat.
  Det samme spørsmålet gjelder bønner og salt. Jeg laget en enkel bønnegryte med hvite bønner som har ligget i lake. Denne inneholder jo salt, men er det trygt å bare skylle og varme bønnene til baby?

  • Hei! Så herlig at du lager hjemmelaget mat til mini og at du liker bloggen :-D

   Angående tomater. Sjekk om det er tilsatt salt, da står det under ingredienser. Finnes hakkede tomater uten tilsatt salt. Naturlig natrium vil du derimot finne i så å si all mat, og det er greit. Det er det tilsatte saltet vi ønsker å ha kontroll på. Når det er sagt, hakkede tomater med tilsatt salt er generelt tilsatt såpass lite at det bare er å bruke :-)

   Når det gjelder bønner ville jeg absolutt anbefalt tørre bønner, som du selv bløtlegger og koker. Da får du bønner uten salt og andre tilsetninger, og får i tillegg en stor bonus: bønnene blir lettere fordøyelig og næringa (jern blant annet) blir lettere tilgjengelig! Bruker du de kokte bønnene i lake innimellom er det nok helt greit. Men skyll de godt og ikke bruk laken i maten :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s