Linsegryte (fra 6 måneder)

Denne linsegryta er kjempefin som overgang mellom most mat og biter, da den er lett å tygge. Den kan også moses helt med stavmikser dersom man ønsker. Fra 6 måneder.

Du trenger:

2 fedd hvitløk
1/2 løk
1/2 ts malt ingefær
1 ta spisskummin
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 søtpotet
3 brokkolibuketter
1 potet
2 dl kokosmelk
1/2 dl vann eller kraft
1/2-1 boks røde linser, evt 2 dl tørre
frisk koriander

IMG_8047.JPGJeg bruker Go green linser, enten disse eller tørre linser

Finhakk løk og hvitløk, surr dette i olje et par minutter sammen med ingefær, spisskummin, gurkemeie og paprika. Del søtpotet og potet i terninger, brokkoli i biter. Ha grønnsaker i kjelen sammen med kokosmelk og vann/kraft. Bruker du tørre linser, ha i disse nå. Kok i ca. 30 minutter, til linsene er myke. Bruker du bløte linser, kok grønnsakene myke i ca 15-20 minutter før du blander inn skylte linser og varmer de i et lite minutt. Server med litt hakket koriander.
IMG_8042.JPG

Reklame

17 kommentarer om “Linsegryte (fra 6 måneder)

 1. Å, denne virket veldig god! Og midt i blinken her – vi prøver å innføre gradvis mer klumpete mat :) Jeg har tørre grønne linser i skapet – kan jeg like godt bruke dem tror du?

 2. Hei!

  Bare et spm anngående dine oppskrifter fra 6 mnd Jeg lagde kylling med kokosmelk til min jente 6 1/2 mnd og hun kasta opp. Blir ikke dette veldig mye smaker for en baby på 6 mnd?? Jenta mi har fått fast føde fra hun var 4 mnd.

  Sendt fra min iPhone

  • Det er helt individuelt, så her må man ta med i beregningen både hvor lenge barnet har fått mat, men ikke minst hvordan de reagerer på det de får og hvor bredt spekter av smaker de har fått. Så det er ingen fasit, dessverre :-)

 3. Hei! Tenker du at man må ha kjøtt e.l. ved siden av for at dette skal være middag til en på 10 mnd.? Tørre linser skal ikke legges i bløt på forhånd?? ☺

  • Neida – linser er veldig næringsrike og kan fint utgjøre proteinet i et måltid :-) fint å innføre kjøttfri mandag for eksempel. Du kan gjerne bløtlegge tørre linser en times tid, ds vil koketida kortes ned med ca. 10 minutter. Men det er ikke nødvendig dersom man har glemt det/ikke gidder e.l ;-)

   • Tusen takk for svar 😊 Har du noe særlig med andre oppskrifter uten kjøtt/fisk ?? (Som blir fullverdig middag ).

   • Jeg tenker å komme med litt vegetar innimellom. Men ellers pleier jeg bare å erstatte kjøtt med linser, bønner eller kikerter for eksempel. Til de minste er bare grønnsaker fint også (forsåvidt fint til større også). Men har ikke lagt ut mange oppskrifter her foreløpig :-)

  • Lar den småputre med lokk, men rører rundt et par ganger underveis :-) hvis det blir lite væske (dersom linsene trekker veldig mye væske) kan man tilsette mer kokosmelk eller vann.

 4. Hei Oda,
  Jeg er generelt dårlig til å gi positiv tilbakemelding, men nå kan jeg ikke la være.

  Vi er en normal sunn familie, men det har bestandig vært med utgangspunkt i grovbrød og potet. Så ble lillejenta veldig matlei, begynte å spise for lite, og da begynte jeg å google meg rundt i den her store verden og kom over bloggen din. Jeg tuller ikke om jeg sier vi har prøvd de fleste oppskriftene dine. Og alle blir vellykka! Jeg ønsker å gi deg en stor honnør for at du tar deg tid, og for at oppskriftene er sunne, (for oss) nytenkende, de passer for hele familien, og ikke minst; kjempeenkle. Har akkurat satt en Chiagrøt i kjøleskapet klar til den supersultne jenta i morgen tidlig. Ingen hadde noen gang trodd jeg kom til å frekventere helsekostbutikker slik jeg nå gjør, men det er jo fordi jeg har lært meg mye om hva sunn og helsebringende mat gjør for kroppen.

  Så, tusen takk for denne fantastiske bloggen! Jeg er superfan, og håper du aldri slutter å legge ut nye, spennende oppskrifter vi kan prøve.

  • Hei Mona!

   Tusen takk for den fine tilbakemeldinga! Det betyr mye å få høre sånt fra deg og dere som bruker bloggen. Gir motivasjon til å fortsette.

   Håper du vil fortsette å følge, selv om bloggen ikke alltid oppdateres så ofte :-)

 5. Dette ble en slager hos min gutt på snart 10 måneder. Jeg synes den var veldig god jeg og!! Tusen takk for mange flotte oppskrifter og gode tips!

 6. Nå har jeg laget linsegryta, den liknet ikke helt som din på bilde!! Nå er ikke jeg så flinktil å lage mat. Følte nok kanskje det ble for blaut alt sammen? Så jeg moste det med stavmikser, og da forsvant væsken, men det blir jo helt most da. Hsr en på 10 mnd, så han kan veldig gjerne ha litt konsistens. fulgte oppskriften, hadde bare litt bønner i i tillegg. Sikkert dumt spm, men kutter du brokkoli og søtpotet i bitte små biter? Eller knuser du det litt når det et kokt? Fargen blei mørk grønn/svart og litt rar, men det er kanskje bønnene.. de var sorte:)

  • Hvis du har i sorte bønner, vil det jo bli annen farge på :-)

   Hadde du i mye væske, da kan det bli bløtere. Deler grønnsakene i biter, blir litt variabelt fra gang til gang :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s