Karrikylling

Barn er ofte veldig glade i smak, og vi må ikke være redde for å bruke krydder og urter i maten (så lenge vi unngår salt – såklart). Karri er et krydder som setter god smak, og gir morsom farge på ris og lyse grønnsaker. Denne karrisausen kan brukes fra 6 mnd, og er perfekt for melkeallergikere da det er kokosmelk som brukes.

Du trenger:
1 liten løk
1/2 eple
2 fedd hvitløk
2 ss karripulver
2 dl kokosmelk
5 ss kyllingkraft

Finhakk løk, eple og hvitløk. Fres dette i smør, rør så inn karri og fres i 30 sek til. Ha i kokosmelk og kraft, la dette koke opp og småputre til det tykner litt.

Krydre 2 oppdelte kyllingfileter med karri, pepper og paprikapulver, stek lett. Kok så dette i sausen til det er ferdig (eventuelt stek ferdig for seg selv og server sausen ved siden). Server med en blanding av ris og linser, og grønnsaker etter ønske. Mos eventuelt med stavmikser.
Curry_Ist

Reklame

9 kommentarer om “Karrikylling

 1. Hei,

  Det er så spennende og inspirerende å følge bloggen din for tips på gode og sunne oppskrifter til de små :) Men angående denne retten så lurer jeg på en ting. Hvordan lager du kyllingkraft? Finnes det noe ferdig man kan bruke? Jeg er nybegynner på hjemmelaget middag til mini, så greit å begynne enkelt for at dette skal være noe jeg fortsetter med :)

  • Takk for det, Maja! :-)

   Kraft koker jeg på kyllingskrott og grønnsaker. Legger bein og andre rester i kjele en kjele sammen med løk, gulrot, purre, persillerot e.l. Dekker såvidt med vann og lar det koke 3 timer til en dag. Siler krafta og koker den inn litt så den blir kraftigere på smak. Jeg lager opp store porsjoner om gangen og fryser.

   Dersom du ikke er vant med mat fra bunnen kan dette virke litt avskrekkende. Det er ikke det, men det finnes en annen måte når du trenger så lite kraft som her. Stek kyllingen i ovnen (evt panna) og bruk safta som siver ut av kjøttet i sausen. Dette gir god saus :-)

   Og så blir denne oppskrifta veldig god uten kraft også! Om man vil ha det helt enkelt.

   Dersom du er interessert i å lære mer om kraftkoking og de mange helsefordelene anbefaler jeg kraftmamma-bloggen :-)

  • Det er ingen grunn til å ikke prøve løk. Alle er forskjellige, så noen kan sikkert reagere. Rødløk kan være litt mildere, så prøv eventuelt det. Men den eneste måten å finne ut er å prøve :-)

 2. Hei Oda :-)
  Han lille her er foreløpig ikke så glad i kokos smaken, tror du det blir ok med havremelk bare, eller blir det for lite smak i og med at kokosmelk jo smaker en del mere…? Blir ofte tomatbaserte blandinger her så håper å finne noe annet han liker like godt :-D

  • Hei Gunn Mari! Denne smaker ikke særlig mye kokos altså! :-) men det går an å lage med feks havre- eller mandelmelk, evt. bare fløte/kumelk til større barn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s