Gresskarsuppe

Å bruke sesongens frukt og grønnsaker er absolutt veldig godt. Om høsten er det blant annet norske epler og rotgrønnsaker et must! Dagens oppskrift har gresskar som hovedperson – nærmere bestemt flaskegresskar, eller butternut squash.

Flaskegresskar har en god og mild smak, og er helt super som barnets første smaksprøver. Ovnsbakt gresskar er veldig godt. Man kan skrelle flaskegresskaret med en vanlig grønnsaksskreller, og frø kan skrapes ut.

IMG_7658-0.JPG
Disse får man tak i i dagligvarebutikker med litt større utvalg.

Til to voksenporsjoner trenger du:

350 g flaskegresskar
1 liten potet
1/2 løk, finkuttet
2 fedd hvitløk
2 dl kraft
1 dl fløte eller creme fraiche
1 ts spisskummin
1 ts chilipulver

Surr løk, hvitløk og krydder i litt smør. Skjær gresskar og potet i biter og ha i kjelen. Tilsett kraft og kok opp. La det putre til grønnsakene er møre. Tilsett fløte/creme fraiche og gi det et oppkok.

IMG_7663.JPG
Dette er en mektig og tykk suppe! Dryss gjerne noen gresskarkjerner over suppa ved servering.

Denne passer fra 10 måneder. Skal den serveres til mindre babyer kan fløte/creme fraiche byttes ut med vann.

Advertisements

7 thoughts on “Gresskarsuppe

    • Akkurat disse er det ikke sesong for i Norge så vidt jeg vet, tror ikke det produseres her. Men ser det stort sett om høsten i butikken uansett? Eller kanskje jeg bare går forbi resten av året? ;-) hehe

  1. Om gresskaret er økologisk er det veldig godt å bake skallet man skreller av, i ovnen med litt kaldpresset olje og noe urter/krydder til chips :)

  2. Jeg kjøpte flere av disse gresskarene når jeg var på storhandel i Sverige forrige helg. Sparer på noen frø så jeg kan dyrke de selv til neste år. Det er utrolig enkelt om man har en hageflekk eller en skråning!
    Smaker dessuten godt med kokosmelk istedet for creme fraiche.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s