Kjøttpudding

Mange tenker på kjøttpudding som litt gammelmodig. Jeg har hvertfall gjort det. Men så tenkte jeg, der er jo bare kjøttkaker i en anna form! I dag ble det kjøttpudding til middag, og hele familien satt og sa «mmmmm» rundt middagsbordet. Det beste med denne middagen er at du kan gjøre den klar på morgenen, og så sette rett inn i ovnen når du kommer fra jobb. Så lager den seg selv mens du fikser tilbehør og har tid til barn(a). Denne passer fra 6 mnd.

Du trenger:
400 g karbonadedeig
1 stor gulrot
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 egg
1/4 ts muskat
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts sort pepper
en kvast krydderurter (i dag brukte jeg timian)
evt. en skvett melk/fløte

Finhakk/rasp grønnsaker og bland det hele sammen til en jevn masse. Ha dette over i en brødform/liten ildfast form. Smør forma dersom den ikke er av silikon. Dette kan du altså gjøre klart i forveien! Dekk da forma med plast og sett i kjøleskapet.

Stek kjøttpuddingen midt i ovnen på 190 grader i ca. 45-60 min (avhengig av størrelsen på forma). Skjær i den hvis du er usikker på om den er ferdig. Mens kjøttpuddingen står i ovnen ordner du tilbehør. Kokte poteter, saus og grønnsaker. Voila, så er middagen klar!

7 kommentarer om “Kjøttpudding

    • Hei Aina! Det er ingen råd om å ikke bruke egg ut fra et allergiståsted. Man kan gjerne prøve ren eggeplomme først, da den har mindre allergener. Så kan man prøve helt egg.

    • Hei Anne! Det er godt med bare en vanlig brun saus. 2-3 ss smeltet smø, rør inn 2-3 ss mel til det blir en klissete masse. Spe ut med litt og litt kraft/vann (visp godt mellom). Ca 1/2 liter væske. Godt med en skive brunost/geitost i brunsausen. Smakssett med ønsket krydder som feks pepper, timian, estragon o.l.

    • Og glemte: etter du har rørt sammen smør og mel bruner du dette på middels varme til det får mørk farge, og spe så ut med væske.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s