Søtpotetlapper

Et supert alternativ til brødmat, og for å få i småspiste barn grønnsaker. Søtpotetlapper er, i likhet med bananlapper, populær og morsom fingermat for små barn.

Til ca. 8 lapper trenger du:
1 stor søtpotet (ca. 250 g)
2 egg
1 ts fiberhusk eller kruskakli
evt. 1/2 ts kardemomme og en klype kanel

Skrell søtpotet og del i biter. Dampkok til den er mør, og mos med gaffel eller stavmikser. Visp sammen egg og fiberhusk og la dette svelle i 5-10 min, mens søtpoteten koker. Bland alt sammen, og stek på svak varme.

Steketips: bruk svak varme og stek lappene lenge på én side før du snur de. Da henger de best sammen!

20140807-141702-51422772.jpg20140807-141703-51423629.jpg
20140807-141704-51424369.jpg
Variasjon:
– tilsett et ekstra egg og en liten neve havregryn
– bruk andre rotgrønnsaker
– ha pepper og presset hvitløk i røra, og bruk lappene som middagstilbehør

Oppbevares i kjøleskap, kan stå 2-3 dager. Kan også fryses! Supert å ta opp til matpakken.

Reklame

25 kommentarer om “Søtpotetlapper

 1. Disse, i likhet med bananlappene, ble en slager hos lillemann som nettopp har lagt most mat på hylla :)

 2. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

 3. Lagde disse i dag. Droppet fiberhusk og tok med litt havregryn. Både jeg og småen syns de var kjempegode :) takk for oppskrift :)

 4. Kjempe smart!
  Men jeg lurer på om jeg gjorde noe feil?
  Om røren var for løs eller noe.
  Jeg hadde problemer med å få snudd de i panna.

  • Brukte du samme megde søtpotet som oppskrifta? De må stekes lenge på svak varme, før man prøver å snu de. Bruker man fiberhusk i vil det også hjelpe mye.

 5. Går det å steke lapper i vaffeljern..? Da slipper man jo at de får i stykker når de skal snus. Med dobbelt vaffeljern burde jo stekingen gå unna i en fei ;-)

 6. Disse var utrolig velsmakende! De gikk ned på høykant hos både lillemor på 9 måneder og treåringen. Hun forlangte å få med slike i matpakka i morgen 😉 Takk for en kjempefin blogg, jeg elsker å lage mat til både store og små men mangler noen ganger inspirasjon. Det får jeg i bøttevis her!

 7. Hei, til tross for at jeg for en gangs skyld var flink og leste gjennom oppskriften før jeg startet OG under baking, klarte jeg å misforstå en liten detalj. Jeg blandet egg og fiberhusk rett i søtpotetmosen. Er det veldig viktig for smak og velvære for baby 6 mnd? Har veldig liten erfaring med baking generelt.

  • Hei Phi,

   Beklager at jeg svarer så sent på denne! Du har sikkert laget ferdig lappene nå ;-) men for å svare på spørsmålet, det er ikke veldig kritisk at fiberhusken skal svelle i egg alene, men den bør gjerne få jobbe et kvarters tid i mosen før steking. Så hvis du gjør det samme neste gang ville jeg latt røra stå et kvarter-halvtime etter du blandet alt oppi søtpoteten :-)

 8. Hei! Skjønner om du ikke svarer men spør likevel :) hva kan jeg bytte ut eggene med? Mini reagerer nemlig på det (er ikke blitt utredet,men unngår egg når vi kan:))

  • Hei Malin!

   Jeg har ikke prøvd å lage akkurat disse selv uten egg. Men generelt kan feks chiafrø, bakepulver, linfrø, kikertlake og no-egg være eksempler på eggerstatning. I bananlapper bruker jeg kokosmelk, havregryn og banan – om jeg skal lage uten egg.

 9. Hei! Skal kruskakli brukes på samme måte som fiberhusk? Altså svelle med egget i 10 min? Og hvor lenge må søtpoteten koke ca? :-)

  • Ja, det kan det gjerne :-) søtpotet i biter kokes/dampes raskt. 10 minutter kanskje. Stikk i den med en kniv så kjenner du når bitene er møre.

 10. Hei :) Ser du har mange gode oppskrifter til baby. Min datter er allergisk mot egg. kan disse/grønnsaksplettene/bananpannekakene lages uten egg tror du?

  Mvh Tine

  • Bananlapper kan du lage med banan, havregryn og kokosmelk.
   Ellers finnes det ulike typer varer som kan erstatte egg, feks chiafrø, potetmel, banan, linfrø… ikke så mye erfaring med dette i feks lapper. Men potetmel og banan bør kunne fungere godt som binder der. Si gjerne fra om du kommer fram til en god kombinasjon! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s