Banankake!

Her kommer oppskrift på en relativt sunn kake, som kan lages helt uten tilsatt sukker. Begynner bananene dine å bli skikkelig overmodne og brune, da er det på tide å lage banankake (eller bananlapper.

Du trenger:
2 godt modne bananer
1 egg
evt. 1/2 dl brunsukker
100 g smør, smeltet
4 ss melk (evt. havremelk/mandelmelk eller vann)
1 ts kanel
1,5 ts bakepulver
2,5 dl siktet speltmel, havremel eller hvetemel

Mos bananer sammen med egg og eventuelt sukker. Bland dette med smeltet smør og melk. Sikt inn de tørre ingrediensene. Ha røra i en rundform på 22-24 cm i diameter, eller fyll muffinsformer 2/3 fulle (blir ca. 12 muffins).

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter (kortere om du steker muffins).
20140716-232037-84037780.jpg

20140721-094313-34993325.jpg Steketid for muffins: ca 20 minutter.

Reklame

18 kommentarer om “Banankake!

  • Bruk isåfall et lite egg :-) bør kutte litt på bakepulver hvertfall, for mye av det kan føre til kollaps. Men helt nøyaktig mengde er ikke sååå viktig kanskje.

 1. Hei Oda! Hvor lenge er bananmuffinsene holdbare/ smaker godt i kjøleskap? Kan de fryses?
  Hilsen Nina

  • Hei Nina! De holder seg saftige i flere dager pga bananen, så en 3-4 dager bør hvertfall gå fint. Blir litt mer kompakte, men smaken er god. De kan også fryses :-)

 2. Hei. Hvilken alder kan disse smakes på? Så lenge jeg bytter ut melken. Og sånn generelt, mandelmelk, kan det brukes til 7 måneder og hvor får jeg kjøpt det? Takk 😊

  • Hei Ine, beklager sent svar! Jeg har ikke prøvd det, men det bør gå fint :-) blir nok ikke like søtt, så tilsett gjerne litt søtning i form av tørket frukt :-)

  • Hei Therese, det har jeg ikke prøvd selv. Du kan nok helt fint bruke sånn no egg, ellers kan chiafrø eller en ekstra skje bakepulver ofte erstatte egg. Pluss at man kan trenge no mer væske, så det må man se an :-)

 3. Hei!
  Muffinsene jeg har laget er litt kompakte, og litt blanke og fuktige inni. Skyldes dette bananen, eller er de rå tror du? Bruker du miksmaster e.l. til å blande sammen de våte ingrediensene?

  • Vanskelig å si uten å se de, men de kan være veldig saftige og fremdeles ferdigstekte :-) særlig når de ennå er varme. Enten moser jeg bananen med gaffel, ellers blander jeg alt med stavmikser. Funker like fint begge deler!

 4. Kan siase pyntes med litt smørkrem tror du? Tenker på om smakene passer sammen. Eventuelt tips til annen fin pynt på?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s