Vi er glade i omelett til frokost og lunsj, og denne omelettmuffins er både morsom og populær blant barn også! Supert til matpakken. Passer fra ca. 8-9 mnd (les mer om egg til barn her).
Nok til ca 6 muffins:
4 egg
4 ss vann
1/4 rødløk
1/4 paprika
3 skiver kalkunfilet
pepper, gressløk og annet krydder etter smak
Forvarm ovnen til 200 grader. Hakk grønnsaker og visp sammen alt i en bolle. Fordel i muffinsformer og stek midt i ovnen i ca. 15 min (til røra har satt seg).
Jeg bruker silikonformer, de er beregnet på gjenbruk og trenger aldri smøres :-)
Omelettene kan synke litt sammen etter steking, fordi de blir veldig fluffy inni ovnen.
Videre er det bare fantasien som setter grenser for hva slags fyll du vil bruke i akkurat dine omelettmuffins!
Hei, har du tips til annet fyll som er godt. Tåler verken løk eller paprika her i huset,,,
Hei Helene!
Du kan bruke det meste du har av grønnsaker, feks squash (riv og klem ut vannet), raspet gulrot, små brokkolibiter, blomkål, tomat, sopp, sukkererter, vårløk (om dere kan ha det)… :-)
Hvordan er det å fryse disse?
Man kan fint fryse disse! :-)
Hvordan gjør du når du tiner og varmer opp igjen disse?? 😊
Tar de gjerne opp på kvelden og tiner i kjøleskap. Eventuelt noen timer på kjøkkenbenken. Om man ønsker de litt lune kan de lunkes i ovnen et par minutter på 120 grader.
Hei!
Hvordan er det å bruke kokt skinke (påleggs skinke) til disse?
Mvh
Tina.
Hei Tina! Endel skinketyper inneholder veldig lite kjøtt og mye annet rart. Så ta en titt på pakken og gjør deg opp en mening ut fra hva den inneholder :-)
Hei! Hvor lenge holder disse seg i kjøleskap? Altså ikke fryse.
Over natta. Ville ikke hatt de mye lenger enn det.
Hvor får jeg kjøpt sånne silikonformer?
På butikker med kjøkkenutstyr. Feks jernia, søstrene grene, traktøren osv.