Omelettmuffins

Vi er glade i omelett til frokost og lunsj, og denne omelettmuffins er både morsom og populær blant barn også! Supert til matpakken. Passer fra ca. 8-9 mnd (les mer om egg til barn her).

Nok til ca 6 muffins:

4 egg
4 ss vann
1/4 rødløk
1/4 paprika
3 skiver kalkunfilet
pepper, gressløk og annet krydder etter smak

Forvarm ovnen til 200 grader. Hakk grønnsaker og visp sammen alt i en bolle. Fordel i muffinsformer og stek midt i ovnen i ca. 15 min (til røra har satt seg).
20140707-074945-28185176.jpgJeg bruker silikonformer, de er beregnet på gjenbruk og trenger aldri smøres :-)

20140707-074946-28186158.jpgOmelettene kan synke litt sammen etter steking, fordi de blir veldig fluffy inni ovnen.

Videre er det bare fantasien som setter grenser for hva slags fyll du vil bruke i akkurat dine omelettmuffins!

Advertisements

12 thoughts on “Omelettmuffins

  1. Hei Helene!

    Du kan bruke det meste du har av grønnsaker, feks squash (riv og klem ut vannet), raspet gulrot, små brokkolibiter, blomkål, tomat, sopp, sukkererter, vårløk (om dere kan ha det)… :-)

    • Tar de gjerne opp på kvelden og tiner i kjøleskap. Eventuelt noen timer på kjøkkenbenken. Om man ønsker de litt lune kan de lunkes i ovnen et par minutter på 120 grader.

    • Hei Tina! Endel skinketyper inneholder veldig lite kjøtt og mye annet rart. Så ta en titt på pakken og gjør deg opp en mening ut fra hva den inneholder :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s