Steinbitkaker med gulrot- og eplesalat

Hjemmelagde fiskekaker er utrolig godt, og man får en mye større mengde fisk enn ved kjøpekaker. Man kan lage fiskekaker av for eksempel hyse, sei, torsk, lyr, laks og uer. I denne oppskrifta er det brukt steinbit. De inneholder melk, så passer fra 10 mnd og oppover. Passer til to voksne og ett barn.

400 g steinbit
1/4 paprika
1/2 liten løk
2 fedd hvitløk
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss potetmel
1 dl melk

Finhakk løk, hvitløk og paprika. Kjør kald steinbit i kjøkkenmaskin sammen med salt, pepper og potetmel, til en jevn masse. Bland i grønnsaker, og spe i med kald melk til en jevn deig. Det er viktig at ingrediensene er kalde.

Form og stek fiskekakene i en blanding av olje og smør.20140523-093113-34273836.jpgtil disse, og andre fiskekaker, er det godt med råkostsalat. Denne gangen lagde jeg med eple i – kjempegodt:

2 store gulrøtter
1 fast eple
1 ss kaldpresset olivenolje
1 ss sitronsaft
evt. 1/2 ts sukker

Riv gulrøtter og eple, bland inn olje, sitron og sukker.20140523-094339-35019424.jpgDette var Olav sin favoritt i måltidet!20140523-094858-35338290.jpg

Reklame

2 kommentarer om “Steinbitkaker med gulrot- og eplesalat

  1. Hei Oda, jeg håper du kan avlive en myte for meg. Jeg har hørt at man for all del ikke må steke mat til babyer. I Helsedir. sin brosjyre står det at man bør koke fremfor å steke, pga at det kan være vanskelig å tygge for de minste. I facebookgruppa Hjemmelaget Babymat er det en post om hvorfor man bør begrense bruk av stekepanne, kjempefin bakgrunnsinfo som er greit å vite for alle. Jeg tenker hvertfall at alt med måte, og vil på ingen måte overdrive bruken av stekepanne til meg selv og mine barn. Men jeg tenker sånn som f.eks. karbonadedeig, fiskekaker (som her), osv i panna må da gå helt fint i stekepanne? Dersom han klarer å tygge det som det er, eller om det blir most etterpå?

    • Hei Anne,

      Det stemmer at pannesteking bør begrenses, til alle sammen. Men særlig babyer/barn da de veier lite. Så er det ikke «ulovlig», og opp til hver enkelt å avgjøre hvor mye man steker. Der jeg har muligheten velger jeg alltid damping, evt koking (koking i en gryte/gryterett er supert). Ovnsbaking også. Jeg gjør det utelukkende pga skadelige forbindelser, ikke pga at det kan bli vanskeligere å spise :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s