Grove matmuffins!

I Norge blir det gjerne mye brødmat i løpet av en dag, og det er fort gjort å gå lei, eller spise det samme hele tida. Matmuffins er et godt alternativ til brøtmaten og er morsomt for de små, både i matpakken og hjemme. De kan også varieres i det uendelige! I denne oppskrifta har jeg brukt yoghurt, så den passer fra 10 måneders alder.

Til 6-8 små muffins trenger du:
1 dl fibra hvetemel
1 dl havremel (kan knuse havregryn)
1 ts bakepulver
1 klype salt
100 g revet squash
40 g revet ost
2 egg
3 ss rapsolje
100 g naturellyoghurt
krydder etter ønske (her ble det brukt litt pepper, ca. 2 ts tørket basilikum, 1 ta løkpulver og 1 ts paprikapulver)

Bland sammen mel, bakepulver og eventuelt salt. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Bland alle ingrediensene sammen til en tykk røre som seg omtrent slik ut:20140522-222702-80822968.jpgFyll muffinsformer 2/3 fulle av røre. Stek midt i ovnen ved 200 grader, i ca. 20-25 minutter. Avkjøl på rist. 20140522-222815-80895403.jpg20140522-222814-80894499.jpg
Disse er helt supre å fryse ned, så man kan gjerne dobbel (eller tredoble) oppskrifta. Tar man opp muffins om morgenen er de tint opp i matpakken til lunsj.

Forslag til andre typer fyll:
– skinke og ost
– fetaost, rødløk og soltørket tomat
– tacokjøttdeig, mais og nachochips
– bacon og kokt egg
– brokkoli, løk og kylling
– … kun fantasien setter grenser!

Reklame

21 kommentarer om “Grove matmuffins!

  • Hei Helene!

   Ja, man kan bruke vann, melk, havremelk, mandelmelk e.l. Bruk da litt mindre mengde enn yoghurt, spe med litt og litt væske til røra blir en klissete masse :-)

 1. Hvordan er det med ost? kan det brukes til en på 8 mnd eller bør det utelukkes? noen forslag til hvilken ost som passer?

  • Hei Astrid. Ost anbefales fra 10 mnd, så før den tid ville jeg dropper osten og tilsatt med grønnsaker :-) har brukt både mozzarella og vanlig hvitost i disse. Kan også bruke mer smakssterke oster om man vil.

 2. Hei! Takk for en inspirerende blogg! Har du noe forslag til hvilket mel jeg kan bytte ut hvetemelet med, for å gjøre matmuffinsene glutenfrie? Vil ikke bruke ferdigmikser, men noe som er mer næringsrikt.

  Hilsen Jorun

  • Hei Jorun!

   Hirse er glutenfritt og veldig godt og næringsrikt. Glutenfri havre funker også fint :-) mandelmel, bokhvetemel, kokosmel, rismel og maismel er også alternativer. Et tips når du baker glutenfritt er å ha i 1 ta fiberhusk, det vil binde det hele bedre sammen.

   • Takk for tipset! Det ble hirsemel og gf havremel. Smaker ganske «sunt», men med god smak av hvitløk og rødløk som jeg hadde i, sammen med div annet. Et godt alternativ til omelettmuffinsene dine, som har vært en hit i lang tid hos min ettåring. Takk! :)

  • Hei Wenche! Det kan nok være lurt å tilberede kyllingen på forhånd. Del i små biter og damp et par minutter. Eller bruk kyllingrester etter middagen deres :-)

  • Hei Veronica, beklager litt sent svar!

   Du kan bytte ut med omtrent alt mel. Gjerne noe grovt om du fortsatt vil ha grove muffins. Men alt fra spelt til havre, emmer, hvete osv :-)

 3. Hei! Disse ble kjempegode altså! Lurer på om det funker å tilsette cottage cheese i røra,eller blir det katastrofe? :p

 4. Jeg ville bytte eggene med noe annet. Hvis jeg husker riktig kan jeg ta chia frø: 1 egg = 1 ts chiafrø (uten topp?) og 1 ts kald vann? Og litt fiberhusk. Er det riktig? Er det noe annet man kan bytte eggene med? Hvor mye chiafrø kan man spise i løpet av 1. døgn?

  • Er ikke så vant med å bake uten egg, men chiafrø kan erstatte egg. Evt finner du eggefri matmuffins i oppskriftsamlinga i facebook-gruppa «hjemmelaget babymat». :-)

   Ingen konkret begrensning på chia, men jeg tenker at det begrenser seg selv med tanke på at man i de fleste tilfeller bruker lite av det «per porsjon».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s