Chiagrøt med havregryn og rørte bringebær
Chiafrø er små frø som opprinnelig ble brukt av aztekere og mayaindianere. De er rike på kalsium, fettsyrer (blant annet mye omega 3!), fiber, protein og antioksidanter.
Frøene kan gjerne knuses eller bløtlegges, eller brukes som de er i for eksempel brød, knekkebrød og grøt. Denne grøten er superenkel å lage, bare man husker å gjøre den klar kvelden før. Frøene er små, og blir mye når de sveller. Passer for barn fra ca. 8 mnd. Fremgangsmåten er som følger:
1-2 ss chiafrø
1 dl melk (kumelk, havremelk, mandelmelk…)
evt. litt havregryn
Bland frø og melk i en skål, rør rundt. Dekk skåla med plast og sett den i kjøleskapet over natta. Voila! Smakssett med friske/røre bær, litt honning (fra 12 mnd), frukt eller lignende.
Rør gjerne i grøten en gang eller to før du legger deg, så blir frøene godt blandet med væska.
Hei! Serveres denne kald eller kan den varmes?
Den kan varmes om du ønsker. Men serveres gjerne rett fra kjøleskapet :-)
Hei :) takk for en flott og opplysende blogg! Et sp.mål: kan chiagrøt være en av de første grøttypen en gir babyen? Bruke havremelk tenkte jeg. Tenkte begynne med smaksprøver nå i 5 mnds alder.
Anne
Nå så jeg at du har skrevet fra 8 mnd ;) ja ja da varter jeg litt!
Hehe, det er litt ulike meninger angående chia (siden mange klassifiserer det som «supermat»), så jeg har satt 8 mnd på dersom man bruker annen melk enn kumelk :-)
Må frøene bløtlegges når de er knust? Siden det står knuses eller bløtlegges? Tror min ville ikke likt konsistensen av frøene. 😄
De må ikke bløtlegges, men svelle i væske :-)