Chiagrøt

20140503-103618.jpgChiagrøt med havregryn og rørte bringebær

Chiafrø er små frø som opprinnelig ble brukt av aztekere og mayaindianere. De er rike på kalsium, fettsyrer (blant annet mye omega 3!), fiber, protein og antioksidanter.

Frøene kan gjerne knuses eller bløtlegges, eller brukes som de er i for eksempel brød, knekkebrød og grøt. Denne grøten er superenkel å lage, bare man husker å gjøre den klar kvelden før. Frøene er små, og blir mye når de sveller. Passer for barn fra ca. 8 mnd. Fremgangsmåten er som følger:

1-2 ss chiafrø
1 dl melk (kumelk, havremelk, mandelmelk…)
evt. litt havregryn

Bland frø og melk i en skål, rør rundt. Dekk skåla med plast og sett den i kjøleskapet over natta. Voila! Smakssett med friske/røre bær, litt honning (fra 12 mnd), frukt eller lignende.

Rør gjerne i grøten en gang eller to før du legger deg, så blir frøene godt blandet med væska.

Reklame

7 kommentarer om “Chiagrøt

  1. Hei :) takk for en flott og opplysende blogg! Et sp.mål: kan chiagrøt være en av de første grøttypen en gir babyen? Bruke havremelk tenkte jeg. Tenkte begynne med smaksprøver nå i 5 mnds alder.
    Anne

    • Hehe, det er litt ulike meninger angående chia (siden mange klassifiserer det som «supermat»), så jeg har satt 8 mnd på dersom man bruker annen melk enn kumelk :-)

  2. Må frøene bløtlegges når de er knust? Siden det står knuses eller bløtlegges? Tror min ville ikke likt konsistensen av frøene. 😄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s