Kjeks er ofte tilsatt mye sukker. Med denne oppskriften kan man gi barna kjeks med god samvittighet, til og med til frokost! Disse kan spises fra 6 mnd.
Til ca. 15 kjeks trenger du:
1 dl lettkokte havregryn
1,5 dl havremel
1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts krydder (muskat, malt ingefær, kardemomme, kanel)
1 stor, godt moden banan (evt. 2 små)
2 ss kaldpresset kokosolje (evt oliven/raps)
Mos banan og bland i olje. Rør inn det tørre, det skal bli en klebrig masse. Bruk skje og klikk ut en passende mengde på et bakepapirkledd stekebrett. Denne røra flyter ikke utover ved steking, så klem dem gjerne ned til ønsket høyde. Stek midt i ovnen på 175 grader i 12-16 minutter. Avkjøl litt før servering.
Disse er aller best ferske og lune. Jeg kan love at disse får ben å gå på! :-) Kjeksene kan fryses! Varm de et par minutter i ovnen, eller spis de lunkne.
Hei :) Synes du har en super blogg med masse informativ fakta og gode oppskrifter. Du er til stor inspirasjon her i heimen. Jeg lurer bare på om du har et godt alternativ til banan? Min lille tuppe får hard mage bare hun ser på en, dessverre. Hun er 10 mnd forresten. Tenker både i denne oppskriften og et godt alternativ til bananlappene, selv om jeg ser ironien, som å bestille en cheeseburger uten ost ;)
Hei Tone, så hyggelig tilbakemelding! I denne oppskrifta kan du bruke tørket frukt som søtning. Har ikke prøvd det selv, så vet ikke helt hva slags blandingsforhold som trengs. Litt mer væske av noe slag trenger du sikkert om du ikke lager sviskemos med mye væske for eksempel.
Når det gjelder bananlappene så tenker jeg at man rett og slett må lage grove lapper/pannekaker. Da trengs litt fler ingredienser såklart, men man kan få godt resultat. Egg, melk/havremelk/vann, havregryn, sammalt mel. Kan lages i vaffeljern også :-)
Jeg lagde disse idag :) Snuppa likte de veldig godt :)
Kan disse fryses?
Hei Anette! Så bra at de falt i smak hos lille jenta di. Vi har aldri hatt rester av disse, så vet dessverre ikke hvordan de blir etter frysing. Hvis du har noen igjen så må du bare prøve, og si gjerne fra hvordan resultatet ble! :-)
Hei!
For en superbra blogg!
Har en to åring og en på 3 mnd. Dette er perfekt for sønnen min som snart skal begynne med mat.
Tommelopp :)
Hilsen Cathrina
http://cathrinamathisen.com
Hei Cathrina, så hyggelig!! :-) håper du finner inspirasjon her inne
Hei! Superbra kjeks! :) Både baby på 6mnd og jenta på 3 år likte disse veldig godt! Hvor lenge er de holdbare i tett boks? Jeg gjetter på et par dager? Ellers fryser vi de som jeg ser at går an å gjøre :)
Hei Irene! Kom borti spam-knappen på kommentaren din, men fikk fikset det igjen! Puh! :-) Disse holder et par dager, men de mister endel saftighet. Går fint altså, men går også fint å fryse :-)
Hei oda! Har så veldig lyst å lage disse idag, men har ikke havremel! Er der et alternativ til dette?
Hei Rebecca, du kan fint bytte ut havremel med annet mel – for eksempel spelt, bygg, rug e.l :-)
Hei, Oda! Vil lage disse til poden på 8 mnd. Kan jeg bytte ut havregryna og heller bare ha havremel i stedet?
Ja det går nok helt fint :-)
De så kjempegode ut!
Går det ann og bytte ut havremelet med kokosmel tror du?
Det går fint :-)
Hei! Når du skriver 1/2-1 ts krydder og så forskjellige krydder, betyr dette tilsammen eller 1/2-1 ts av hver?
Til sammen :-)
Hei!
Kan en lage de med en annen olje eller bør det være rapsolje? Tenkt evt kokos :-)
Kokosolje er ypperlig!
Hei=)
Disse skal jeg prøve meg på =)
Lurer på hvordan det er å bruke ekte vaniljesukker til baby?
Ekte vaniljesukker uten vanillin er greit, men det er fremdeles sukker. Vaniljepulver (ren vanilje) er et godt alternativ :-)
Disse var knallgode jo! Gleder meg til vesla får smake i morgen. Jeg brukte vaniljepulver og kardemomme, nam nam! Setter veldig pris på denne bloggen, alt jeg har laget herfra har falt i smak 😊
Tusen takk for den flotte tilbakemeldingen, Gitte! :-)