Sunn 1-årskake

Når barnet fyller 1 år kan det spise nesten all slags mat. Mange syns det er morsomt å la barnet få en egen bursdagskake å klisse med, men det er ikke alle som syns det er like stas å servere de en kake full av hvitt sukker. Her er et supert alternativ på en sunn, hjemmelaget bursdagskake for de små ettåringene.

Kake av semulegryn og frukt

semulekake

Bilde: Maja Smajlovic

Kok omtrent 60 g semulegryn (etter anvisning på pakken) sammen med eple og pære. Bland i most banan, og del røra i to – hvor en del er omtrent dobbelt så stor som den andre. I den minste røra blander du inn mos av for eksempel bringebær, kirsebær, blåbær, plomme eller skogsbær. Fyll «røra» i en liten form på ca. 12 cm i diameter, start og avslutt med den lyse røra. La lagene sette seg litt før du har i det neste. Pynt kaka med litt av den fargede røra, og havregryn langs kanten.

Alternativ kakepynt kan lages ved å blande banan og havregryn og ha på dette like før servering (pass på at banan kan bli brun i fargen om den står i luft for lenge).

kake med glasur

Bilde: Maja Smajlovic

En stor fruktsalat eller god smoothie er også super bursdagsmat.

Hurra!

5 kommentarer om “Sunn 1-årskake

  1. Dette er ikke semulekake, det er semulepudding i kakeform. Skulle ønske at jeg registrerte dette før jeg satt i gang med bursdagskake til jentungen på en søndag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s