Bananlapper – oppskrift

En superenkel og supergod lunsj til barn: lapper med banan!

Den opprinnelige oppskriften er slik:

1 banan moses og vispes sammen med 2 egg. Stek.

Enklere kan det vel ikke bli? Jeg foretrekker å tilsette litt mer enn dette, så min oppskrift ser omtrent slik ut:

1 moden banan, most
2 egg
3 ss havregryn
2 ss kokosmasse

Vips sammen egg og banan, bland i havregryn og kokos. La eventuelt røra svelle i en halvtimes tid. Stek lappene i litt smør på middels varme. Blir ca. 6 lapper avhengig av størrelsen man lager. Server som de er, med friske bær eller med litt kesam.

20140111-135118.jpg
Tips til variasjon:
– dropp kokos
– bruk andre kornslag enn havre
– ha i litt kefir
– ha et lite dryss ceylonkanel i røra

Reklame

36 kommentarer om “Bananlapper – oppskrift

 1. Super oppskrift, men hva er holdbarheten? Best å fryse ned og ta opp etter behov eller holder de seg i en pose i kjøleskapet noen dager?

 2. Hei😊
  Kjempebra oppskrift, tester disse for første gang idag👍
  Lurer på om de kan stekes i cocosa?
  Evt hva slags smør du bruker?
  Snuppa er 8 1/2 mnd.

  Hilsen Nina😊

 3. Har akkurat prøvd disse banan lapper til lunsj for dattera mi (10 mnd) og hu syns det er helt topp! Kunne ikke kjøle dem fort nok! Andre dattera mi (11 år) også syns de var kjempe god og snakke om var vi kan prøve neste gang I variasjon 😄

 4. Hei! Jeg er overrasket over at babyer helt ned i 6-7-mnd kan spise egg; men det er altså ikke noe problem? Takk for oppskrift! :)

  • Hei Anne!

   Det er ingen fraråding på egg ut fra et allergiståsted. Før i tida trodde man at tidlig introduksjon av egg, fisk, sitrus m.m førte til fremkalling av allergi, men i dag vet vi at det ikke stemmer :-) babyen kan såklart reagere på all mulig mat, men introduksjonen fører ikke til fremkalling av en allergi som ikke allerede er der.

   Et tips angående egg, innfør bløtkokt eggeplomme først. Plommen har mindre allergener, og så er den mest næringsnyttig. Så kan man fint bruke egg i mat. :-)

   • Kjempefint, tusen takk for godt svar! Da skal gutten min få smake bløtkokt eggeplomme til lunsj i dag. Og så får det blir bananlapper i morgen ;)

 5. Hei!

  Det står at røren gir 6 lapper, hvor mange lapper vil en baby 6 mnd spise til et måltid? Skjønner at dette er litt avhengig av babyen, men hadde vært fint å høre hvor mye andre sine barn spiser. Noen ganger virker det som han kunne spist i det uendelige selv om skåla er tom…

  • Det finnes dessverre ikke noe godt svar :-) mange på 6 mnd spiser jo bare morsmelk, mens andre spiser hele måltider. De aller fleste regulerer det godt selv, så det er bare bra at de får lære seg å kjenne etter selv når de er mett :-) ikke det svaret du ønsket kanskje ;-)

 6. Takk for raskt svar :D Forstår det som at han selv får bestemme når det er nok.. Har vært litt redd for å gi han for mye :-P Veldig bra blogg du har! Utrolig nyttig for clueless førstegangsmamma :D

  • Ja, han kan gjerne få bestemme selv. Men om du erfarer at det fører til magevondt eller lignende kan du være litt obs på mengdene. Godt å høre at det kommer til nytte! :-)

 7. hei :) tenkte og lage disse til en baby på 8 mnd, og steke dem i stekeovnen. kas temp skal den være påda? :)

  • Det velger du selv. Mange velger å prøve eggeplomme først (går kjapt, bare å bløtkoke egg og gi plommen fra skje). Ellers er det mange som begynner direkte med helt egg.

 8. Disse ble prøvd og gikk ned på høykant av jenta mi på 7mnd..
  Men liter litt på hvilket pålegg man kan bruke på di.. Noen forslag?

  • Jeg bruker generelt ikke så mye pålegg på. Men de funker fint med for eksempel nøttesmør, mandelsmør, most frukt, meierismør, ost, kesam, rørte bær, hjemmelaget «sjoko»pålegg, avokadomos.. :-)

 9. Disse lappene ble redningen for min febersyke halvannetåring i dag :) Det og yoghurt var visst det eneste som fristet, men gikk til gjengjeld ned på høykant.

 10. Heisann, å gratulère me mors’dagen :D
  Kan æ oppbevare (resten av) røra i kjøleskap tel imårra f.eks, eller e d best å steke opp alt ?

 11. Tenkte prøve disse til min kresne 8,5 mån. Men, kokosmasse, mener du det vite i kokosmelken eller får man kjøp kun massen? 🙈 Han spiser mest grøt o smoothie i tillegg til mm, har aldri prøvd egg annet enn litt av mitt en gang iblant, men det borde vel gå bra?

  • Kokosmasse er tørt, du får kjøpt det ved tørrvarer og bakevarer i matbutikken. Det er derimot ikke nødvendig for å lage lappene, som det står i oppskrifta består det av egg og banan i utgangspunktet. Ingenting i veien for å gi egg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s