Kylling og søtpotet (ca. 5 porsjoner):
1 søtpotet
2 gulrøtter
1/2 stor rødløk
4 brokkolibuketter
2 fedd hvitløk
1 ts finhakket rød chili
1,5 kyllingfilet
2 ss kaldpresset olivenolje
sort pepper
kardemomme
koriander
Skjær opp og damp søtpotet, gulrot, hvitløk, brokkoli og chili. Legg i oppdelt løk og kylling de siste 7-8 minuttene av koketida. Damp ferdig alt, mos til ønsket konsistens sammen med olje, krydder og urter. Bruk noe av dampevannet om nødvendig.
Dette gir 5 porsjoner på 150-200 ml.
Takk for fine oppskrifter! Jeg lurer på hvordan du moser kjøtt av ulikt slag. Jeg prøvde å mose kylling med stavmikser en gang, men måtte tilsette vann for å få det til… Da var gutten min rundt åtte måneder og spiste ikke biter, nå er han ni måneder og mye mindre kresen på konsistens.
Hei Elin!
Moser du kjøtt sammen med noe annet? Her har det gått fint så lenge det er sammen med grønnsaker. Men ikke så lett å få helt glatt mos når det kun er kjøttet som moses.
Takk for svar! Den gangen jeg prøvde å mose, var det kun kylling. Da skal jeg prøve å mose sammen med grønnsaker neste gang :-)
Det blir nok litt lettere da :-)
Hei! Steker du kyllingen før du damper? Kanskje dumt spørsmål, men helt fersk på dette her :D
Steker den ikke på forhånd nei. Den tilberedes når den dampes :-)