4 lettlagde middagspuréer

Jeg vil dele 4 oppskrift kokken Tom Sjöstedt har laget for Bambino. Noen er justert litt for å få de til å passe norske råd om barnemat. Rettene passer fra de små begynner med fast føde – fra ca. 6 måneder. Alle oppskriftene gir omtrent 10 småporsjoner.

Kalvemiddag
500 g potet
150 g kalvekjøttdeig
200 g fryste erter, opptint
1/2 ts sort pepper
1 ss kaldpresset olje

Skrell og skjær opp poteten. Kok den i vann som dekker potetene. Legg i kjøttet de 2-3 siste minuttene av koketida. Sil av det meste av vannet, ta vare på det. Tilsett opptinte erter og mos maten til ønsket konsistens. Spe med noe av kokevannet om nødvendig.

Jordskokk og hvit fisk
500 g jordskokk
1 gul løk
1 fedd hvitløk
200 g hyse (kan byttes ut med torsk eller sei)
4 ss olivenolje

Skrell jordskokk og løk, og del de i biter. Del hvitløksfeddet i to. Damp dette på damprist, eller kok i vann. Legg i fisken de siste 3-4 minuttene av koketida. Mos det til ønsket konsistens, tilsett olje og eventuelt kokevann.

Kyllingpuré
500 g gulrot
200 g kylling
2 dillkvister
1 ts dillolje (kan sløyfes)
1/2 ts sort pepper

Skrell og kutt opp gulrot, skjær opp kylling. Damp gulrot på damprist, tilsett kyllingbitene omtrent halvveis i koketida. Tilsett dill, dillolje og pepper, og kos til ønsket konsistens. Bruk eventuelt noe av kokevannet.

Rask chili
500 g mais fra boks
3 ss koriander
1/2 ts hakket fersk, rød chili
1 ss kaldpresset olje

Ha hele maisboksens innhold over i en kjele, kok opp og tilsett koriander og chili. Mos til ønsket konsistens sammen med oljen.

20131114-205349.jpg

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s