Fiskemiddag til baby (fra 6 måneder)

Tidligere skulle man vente med å gi babyer fisk, på grunn av fare for allergi. I dag er rådet helt motsatt – gi gjerne fisk fra babyen begynner med fast føde! Med mindre det er kjente allergier i familien trenger man ikke vente. Får barnet ennå morsmelk er det supert – da bidrar introduksjon av mye ulik mat til å forebygge mot allergi. Hvit fisk har litt mindre allergener enn rød, så det første fiskemåltidet kan gjerne bestå av hvit fisk. Dette passer fra ca. 6 måneder.

Grønn fisk (ca. 3 porsjoner)

100 g hvit fisk (f.eks. sei, torsk, hyse, lyr…)
100 g grønne erter, frosne
4-5 brokkolibuketter
1 pastinakk, ca. 100-150 g
1 ss olje
dill, timian, estragon, persille eller andre urter

Kutt brokkoli og pastinakk i biter og damp det. Kok erter kjapt til de er varme. Legg i fisken til damping de siste 3-4 minuttene før grønnsakene er ferdig. Mos alt sammen med olje og friske eller tørkede urter etter eget ønske.

20130922-202136.jpg
Herlig, ikke sant?

14 kommentarer om “Fiskemiddag til baby (fra 6 måneder)

 1. Denne skal jeg prøve! :) Kan jeg fryse den igjen, selv om ertene har vært frosne? Hvor lenge holder det seg i fryseren tror du? Og, når jeg tiner i kjøleskap natta over — må det deretter kokes opp igjen? Eller er det nok å varme det litt, f.eks. i mikro? Digger bloggen din! :)

  • Hei Anne. Du kan fryse ertene på nytt etter du koker dem. Holder rundt 3-4 mnd i dypfrys. Etter tining holder det å varme i vannbad, kjele eller mikro :-)

 2. Hei Oda. Er sikkert et dumt spørsmål,men er så fæl på og overkoke grønnsaker eller koke de alt for lite. Ca hvor lenge bruker du og koke/dampe grønnsakene før du legger fisken i?

  • Hvis du skal servere denne most, har ikke overkokte grønnsaker noe å si. Det kommer også an på størrelsen på grønnsaksbitene. Men damp de ca. 5 minutter kanskje? Og så ha i fisk.

   • Off, er litt treg jeg nå. Men, etter tining? mener du da etter du har tatt opp den frosne porsjonen med fiskemiddag? Eller at den frosne fisken må tilberedes og fryses innen ett døgns tid?
    Dersom jeg bruker fersk fisk og fryser ned i den ferdige middagen, må den også brukes innen ett døgns tid? Eller hvor lenge kan den stå i kjøleskap?

   • Den frosne fiskefileten bør du tilberede med en gang, avkjøle raskt og fryse så fort det er avkjølt. Den opptinte retten bør så brukes innen et døgns tid. Det er en tommelfingerregel for opptint mat som er tilberedt.

    Etter du har laget maten kan du ha den i kjøleskap et par dager. Altså la 1-2 porsjoner være i kjøleskapet i stedet for å fryse ned, for eksempel.

 3. hmm skal lage denne i kveld. bare i større porsjon. Har kjøpt en blokk torsk 400 gr, en pose erter frosne 350 gr og en pakke pastinakk 200gr. Høres det greit ut sånn forhold messig? og burde jeg ta med ris?

  • Ville hatt litt mer grønnsaker :-) i oppskrifta er forholdet ca 1:1:1 mellom fisk, erter og pastinakk – pluss at det er brokkoli i tillegg. Ris trenger du ikke, det tilfører så å si ingen næring, bare vomfyll.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s