Havre- og hirsegrøt – oppskrift!

Har tidligere lagt ut en oppskrift på havre- og hirsegrøt hvor det blir brukt havregryn. Denne passer for litt større barn, men her kommer en oppskrift man kan bruke fra 5-6 måneder! Mengden vann er også mindre her, men det kan man tilpasse etter hvor mye babyen spiser og hvor tykk konsistens de liker.

75 ml vann
1 god ss havremel
1 ss hirseflak (kan også bruke hirsemel for en enda jevnere grøt)

Bløtlegg gjerne mel og flak noen timer (eventuelt over natta) før tilbereding, dette tilgjengeliggjør jernet. Kok opp grøten, og kok på svak varme i omtrent 5 minutter. Hvis mel/flak har ligget i bløt blir koketiden kortere enn ved bruk av tørre ingredienser. Avkjøl grøten og rør inn 1 ts kaldpresset olje.

Jeg bruker å lage denne med 1 isbit fruktmos, først og fremst for å gi litt vitamin C, men også for å variere smaken. Eksempler er sviske, tørket aprikos, eple, pære. Dette er også en utmerket måte å kjøle grøten til spisetemperatur.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s