Maisgrøt – oppskrift

Maismel er glutenfritt, og dermed et godt alternativ for en rolig start på grøtspisinga. Passer fra 5-6 måneder. Hjemmelaget babygrøt av maismel lager jeg på denne måten:

2 ss maismel
1 dl vann

Kok opp mel og vann, og la det koke på svak varme i et par minutter til grøten har tyknet. Avkjøl grøten og bland inn 1 ts kaldpresset olje rett før servering.

20130803-143251.jpg
Jeg tilsatte en isterning sviskemos for å gi grøten litt mer smak, og for å hjelpe på fordøyelsen. Det gikk ned på høykant!

Maismel inneholder lite jern, så jeg tilsetter to dråper 9 mg/ml jern(III)fumarat. Dette er samme type jern som er tilsatt i industrigrøt, og den typen jern som lettest tas opp i kroppen. I og med at vi ikke har begynt med middag ennå gir vi litt jerntilskudd på de dagene Olav får grøt som er laget på jernfattig mel. Kan likevel ikke anbefale dette uten å forhøre seg med lege.

Advertisements

2 thoughts on “Maisgrøt – oppskrift

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s