I dag fikk Olav smake hjemmelaget hirsegrøt av hirsemel. Det ble en suksess, og han spiste flere skjeer. Prøvde å lage i går også, men den ble så tynn! Så i dag lagde hirsegrøt slik:
1 dl vann
2 ss hirsemel
evt. 1/2 ts smør eller olje
Bløtlegg gjerne melet noen timer eller over natta for å gjøre jernet mer tilgjengelig. Kok opp mel og vann og la det småkoke i 3-5 minutter. Bruk svak varme slik at det ikke brenner seg. Avkjøl og server! Grøten tykner litt mens den avkjøles. Man bør prøve seg fram med mengde mel siden babyene godtar ulike konsistenser. Olav liker hvertfall ikke maten for tynn!
Vi venter litt med å tilsette smør eller olje for at Olav skal få venne seg til grøtsmaken alene. Kommer til å bruke 1 ts kaldpresset rapsolje på 2 dl væske.
Jeg delte grøten i to porsjoner, og satte halvparten i kjøleskapet. Når barna ennå er på smaksprøvestadiet vil dette være altfor mye til to porsjoner, men man trenger litt væske for å få kokt grøten. Jo mindre kasserolle, jo mindre vann trenger man :-)