Brokkolimos (fra 5 måneder)

Brokkoli er en grønnsak som inneholder mye sunt! Den har blant annet mer vitamin C enn appelsin, har mye antioksidanter, jern, vitamin K og folat. Les mer om brokkoli på bama sine nettsider.

Lagde brokkolimos til Olav her om dagen. Til de minste barna kan det være greit å bruke stilken på brokkolien, denne har en mildere smak og blir ofte til overs når vi voksne lager middag. Lagde mos av to stilker, det ble nok til ett isbitbrett.

Fremgangsmåte

2 brokkolistilker
evt. 2 ts smør eller olje

Vask brokkoli og kutt opp i biter. Damp bitene til de er møre og mos dem med stavmikser. Tilsett eventuelt smør eller olje for å tilføre fettsyrer og øke næringsinnholdet, bruk så kokevannet til å spe mosen til ønsket konsistens. Bruker du smør eller olje bør mosen avkjøles til spisetemperatur før det blandes inn. Frys ned.

20130621-173851.jpg

Bruker du smør eller olje bør du huske at mat som inneholder mye fett har kortere holdbarhet i fryseren enn mager mat.

5 kommentarer om “Brokkolimos (fra 5 måneder)

  • Hei Lene, stilken er litt lettere fordøyelig. Man kan fint bruke hele brokkolien, men vi hadde brukt opp resten tidligere ;-)

 1. Hei, og tusen takk for en fantastisk blogg :) Jeg ser på flere av oppskriftene at man kan bruke smør, til baby under 10 måneder. Jeg trodde babyer ikke skulle ha melkeprodukter når de var under 10 måneder, er det noe jeg har gått glipp av her?

  • Hei Therese!

   Det stemmer at man bør vente med å introdusere melk i mat/som drikke, dette fordi melk mangler jern og dermed kan fortrenge jernrik mat fra kosten. Kalsiumet i melk kan også til en viss grad konkurrere med jern om opptak i kroppen. Meierismør er ikke farlig mtp jernopptaket, man bruker veldig små mengder om dette. Blir annerledes om man lager risengrynsgrøt som består hovedsakelig av melk og jernfattig ris. Om du skjønner hva jeg mener? :-)

   • Ja da skjønner jeg :) Trodde ikke man kunne bruke noen meieriprodukter uansett mengde, men da kan lillegutt få en smørklatt i maten nå og da.
    Tusen takk for svar :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s