Banan- og avokadomos (fra 5 måneder)

Mens Olav ligger ute og sover i vogna har jeg blant annet laga banan- og avokadomos! Kjempeenkelt og det tok ikke mer enn 5 minutter fra start til alt lå i fryseren.

Avkokado er en mettende grønnsak med mye sunt fett – faktisk kommer 77% av avokadoens kalorier fra sunt enumettet fett. I tillegg har den et høyt innhold av folat, vitamin C og kalium. Det sies at avokado skal fremme god søvn hos barn, så dette kan være supert til kvelds! Bruk en moden avokado som gir etter for et lett trykk på skallet. Kjøttet skal være grønt, og ikke ha for mye brunfarge.

Banan er en energirik frukt som blant annet er rik på kostfiber, vitamin B6 og kalium. Innholdet av kostfiber er høyest i lite modne bananer. Vær derfor forsiktig med å bruke grønnlige bananer når du skal lage babymat for å unngå treg mage. Ettersom de modnes vil også smaken bli søtere.

IMG_2201

 
Fremgangsmåte

2 avokadoer
2 bananer

Skrell bananene. Del avokadoene, fjern steinen og grav ut innholdet med en skje. Kjør avokado og banan med stavmikser til det er glatt. Fyll over i isbitbrett eller bokser, frys ned. Dette ble nok til etisbitbrett og en knapp 100 ml boks. Smakte god gjorde det også!

20130607-112123.jpg

Jeg har lest mye forskjellig om frysning av avokado. Flere steder frarådes det særlig pga at fargen kan bli brun. Men så har jeg lest mange med god erfaring, som både har fryst ned avokadobiter og avokadomos. Har sett tips om å tine mosen i kjøleskap, for da blir den ikke misfarget. Tenkte å smake på mosen selv før jeg gir til Olav, men regner med det går helt fint! :-)

Oppdatering: det går helt fint å fryse avokado! :-) mosen blir litt brunlig i fargen, men smaken er god. Tok opp mos i dag, og smakte på den selv før Olav fikk. Banan- og avokadomos ble godkjent av både mor og barn!

Håper Olav liker avokado når det er blandet med søt banan, men vi skal prøve oss på ren avokado igjen senere. :-)

4 kommentarer om “Banan- og avokadomos (fra 5 måneder)

    • Avokado har mye godt fett i utgangspunktet, så ikke helt nødvendig med mer. Men kan gjerne bruke litt kaldpresset olje av for eksempel kokos, en god teskje for eksempel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s