Utstyr til å lage babymat

Det trengs ikke mye utstyr for å lage babymat fra bunnen. Når babyen tåler litt klumper i maten kommer man langt med vanlig middag og en gaffel, men før dette kan det være kjekt å ha litt mer. Listen nedenfor inneholder det vi bruker for å lage mat til Olav.

Stavmikser, foodprocessor eller blender
VELDIG kjekt for å mose frukt og grønnsaker nå som Olav trenger finmost mat. Vi bruker stavmikser og det går kjapt og er superenkelt. Når man ikke trenger å lage finmost puré kommer man langt med en gaffel eller potetmoser.

Kasserolle
For å koke grønnsaker, grøt osv. Vi bruker også damprist fordi når man damper bevares mer av matens næringsstoffer enn når man koker. Hvis du koker kan du huske å bruke minst mulig vann, trenger bare å såvidt dekke det du har i kjelen.

Grønnsaksskreller
Vi skreller frukt og grønnsaker før de dampes fordi det er mer lettvint enn å skrelle etterpå. I tillegg kan man bruke kokevannet når grønnsakene er dampet uten skall.

Isbitbrett
I begynnelsen er det veldig fint å fryse frukt- og grønnsaksmos i små porsjoner for å så ta opp litt og litt. Vi har pureer i fryseren som vi skal ta opp og blande i grøt, blande med hverandre osv. Liker de i silikon best.

Tips: etter du har frosset maten i isbitbrettet kan du ta de ut og putte de i en boks eller frysepose for å frigjøre isbitbrettene til ny produksjon! Husk å merke maten med prduksjonsdato. Sjekk ulike matvarers holdbarhet i fryseren her.

Porsjonsbeger
Etter hvert som babyen spiser fulle måltider er det lurt å fryse ned mat i porsjoner. Vi har flere 100ml beger, og kommer antakelig til å kjøpe Avent sine Via beger for morsmelk og babymat. Disse er fri for BPA, tåler oppvaskmaskin, koking og frysing.

Rivjern
Skal du mat med eplemos kan du enten dampe/koke eplet eller du kan rive det på fint rivjern. Etter hvert trenger ikke maten å være finrevet lenger.

Fryser
Så kan du lage store porsjoner babymat når du først holder på.

 

I stedet for kasserolle og stavmikser kan man eventuelt investere i en kombinert damper og blender som denne fra Philips Avent. Ser veldig praktisk ut, men koster jo endel og det er faktisk veldig enkelt å lage uten denne også. Med en slik er det også begrenset mengde som kan lages på en gang, mens du med en stor kasserolle kan lage omtrent så mye du vil. Hadde jeg følt at det hadde vært et tiltak å lage babymat i kasserolle ville jeg definitivt kjøpt en slik for å få motivasjon til å lage hjemmelaget barnemat :-)

Har dere andre tips til utstyr for å lage babymat?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s