Sviskemos (fra 5 måneder)

Lagde sviskemos i går, og frøys ned i terninger. Slik gikk det til:

Hvis du har tid, la sviskene i vann før du koker dem. Mine lå i ca. 10 timer. Kok sviskene helt møre i vannet de har ligget i. Bruk eventuelt mer vann, trenger omtrent så mye at sviskene dekkes i kjelen. Bruker du ikke-økologiske svisker bør disse bløtlegges enda lenger, og skylles godt før de kokes for å bli kvitt konserveringsmiddelet svoveldioksid. Kjør de møre sviskene til en glatt mos med stavmikser. Spe med kokevannet til du oppnår ønsket konsistens. Frys i isbitbrett.

20130601-180608.jpg
Lekkert ;-)

Hvis det blir igjen vann kan du ta vare på det og bruke som sviskesaft eller til å koke grøt. Jeg silte vannet og frøys det ned.

Kommer til å bruke for eksempel i grøt for å gi naturlig søtning og for å forbygge hard mage.

Advertisements

2 thoughts on “Sviskemos (fra 5 måneder)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s