Når en først skal lage babymat er det kjekt å kunne fryse ned porsjoner så en har til senere. Her kommer en oversikt over ulike matvarers holdbarhet. Oversikten gjelder kokt mat, foruten fruktpuré som både kan kokes og være rå.
Lamme- og storfekjøtt – 4 måneder
Svinekjøtt – 1 måned
Hønse- og kyllingkjøtt – 3 måneder
Fisk – 2 måneder
Grønnsakspuré – 1-2 måneder
Fruktpuré – 1 år
Jo kaldere frysetemperatur – jo lenger holdbarhet. Fettinnhold spiller også inn på holdbarheten, da fett er noe av det første som harskner. Fet fisk har derfor kortere holdbarhet enn mager fisk.
I kjøleskap bør ikke babymat oppbevares lenger enn 2-3 dager.
Jeg har laget aprikospurè for å ha i grøten. Kun vann og aprikos. Jeg helte det over i tomme babymatglass og lurer nå på hvor lenge det holder seg i kjøleskapet? Kan jeg legge noen av glassene i frysen, eller går ikke det pga glasset? Spør sikkert veldig dumt nå, he he. ;-)
Hei Julie!
Du kan fryse det i glassene, så lenge du ikke fyller de helt fulle men lar det være igjen litt plass til at mosen utvider seg. Etter du tar de opp fra fryseren bør de gjerne brukes innen en dag eller to etter tining. :-)