Bestemt oss for å lage babymaten selv

Hei!

Olav er vårt første barn, og nå som han er blitt 4 måneder er det på tide å begynne å tenke på fast føde. Kommer absolutt til å fullamme en stund til, men vil så smått begynne med smaksprøver etter hvert. Forrige uke var vi på kontroll på helsestasjonen, hvor det ble snakket litt om grøt. Helsesøstera anbefalte å begynne med Nestle sin grøt, fordi den visstnok har mer jern enn de andre merkene. Jeg sa at jeg kanskje ville lage mat selv, men det ble ikke noe videre diskusjon rundt dette da hun mente maten ikke kom til å ha nok jern i forhold til Nestle sine glass…

For det første: vi vil ikke støtte Nestle på grunn av at de prøver å påvirke mødre til å ikke gi morsmelk, men deres produkter. Dette er spesielt kritisk i u-land, og vi bidrar ikke til feilinformasjon som i verste fall kan være med på å ta liv! Tok ikke den diskusjonen med helsesøster, da det kun var jern hun var opptatt av. Videre har vi lyst til å ha kontroll på hva vi putter i gutten vår, og regner med at det lønner seg økonomisk å lage mat selv.

Etter litt Googling har jeg kommet fram til at vi vil lage både grøt og annen mat selv. Vi skal frigjøre et kjøkkenskap for råvarer og utstyr til babymat, og i første omgang kjøpe dette: hirsemel / hirseflak, maismel, rismel, tørkede aprikoser, svisker og dadler. Vi vil også lage ulike frukt- og grønnsaksmoser, men det må vi jo kjøpe inn til fortløpende :-)

Følg gjerne med på vår vei inn i babymatverdenen! Vi oppdaterer om fremgangen her inne, og vil gjerne høre fra dere andre som lager barnemat selv.

– Oda

5 kommentarer om “Bestemt oss for å lage babymaten selv

  1. Så bra at du vil lage maten selv! Husk du trenger ikke lage frukt- og grønnsakspurè rett før. Du kan lage porsjons vis og fryse ned. Det gjelder også når man begynner med middager :)

    • Ja, tenkte mer at grønnsaker må kjøpes inn før hver gang vi skal lage opp og fryse ned :-) tenker å lage endel når jeg først holder på, det er jo holdbart hvertfall et par måneder.

  2. Så flott blogg! Dette blir spennende! Olav får nok mye god mat framover så flink som du er!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s